Local

Cati bani cere Prefectura de la Guvern dupa inundatiile din 10 iunie

14.06.2019 ⋅ 0 comentarii

A avut loc o noua sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad. Aceasta a fost convocata pentru verificarea si aprobarea proceselor verbale de constatare a pagubelor produse in urma inundatiilor din 10 iunie.

„In 10 iunie 2019 au fost afectate cinci unitati administrativ teritoriale (Dezna, Plescuta, Varadia de Mures, Birchis, Halmagel), fiind constatate pagube la drumuri judetene, comunale, podete si alte elemente de infrastructura. Suma totala necesara pentru revenirea la starea de normalitate a fost evaluata la 1194 mii lei: Plescuta: 206,5 mii lei, Dezna 151 mii lei, Halmagel 475 mii lei, Varadia de Mures: 145,5 mii lei, Birchis: 26 mii lei, CJA: 190 mii lei. De asemenea au fost afectate de inundatii, in proportie de sub 50%, un numar de 52 imobile din comuna Dezna, localitatile Dezna, Buhani, Laz si din comuna Plescuta, localitatile Plescuta, Gura Vaii si Talagiu. Proprietarii acestor locuinte afectate au fost inregistrati in procese verbale si vor putea primi un ajutor de urgenta in suma de 1.500 lei din partea Guvernului Romaniei, in baza HG 365/2019”, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii.

Reprezentantii institutiei sustin ca astazi a si fost inaintat proiectul de Hotarare de Guvern pentru alocarea sumelor necesare din fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului.

Sursa: ARQ

Autor: Lucian Șerban ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro