Local

Ziua Astra Rail Industries sarbatorita la Strandul Neptun

08.07.2019 ⋅ 0 comentarii

Ziua Astra Rail Industries a fost sarbatorita si in acest an la Strandul Neptun. Sute de angajati si persoane din conducerea companiei s-au strans in dupa-amiaza zilei de sambata pentru a celebra ziua companiei pe platoul strandului.

Daca in urma cu cateva luni zeci de municitori au participat la o greva spontana nefiind multumiti de planul salarial, in acest weekend angajatii au avut parte de voie buna la ziua firmei. Se pare ca negocierile dintre conducere si sindicat au dat roade, iar Astra Rail Industries Arad merge inainte pe drumul cel bun. Sarbatoarea Astra Rail Industries este una cu traditie pentru angajati si familiile acestora, ea a fost introdusa in Contractul Colectiv de Munca in anul 2007 la propunerea lui Ionel Rusu, liderul sindicatului.

Mesajul conducerii
„Sunt multumit sa vad astazi angajatii fabricii alaturi de familiile lor aici, la Ziua Astra. Aceasta este atmosfera pe care compania GreenBrier vrea sa o raspandeasca, cea de familie si de colectiv unit”, a declarat Mario Zuckerman, director GreenBrier.

„Ziua de astazi este ca o multumire adresata dumneavoastra de catre mine pentru sprijinul acordat de la preluarea fabricii in stare de insolventa din anul 2012. Acum in Arad, Caracal si Turnu-Severin se gasesc fabrici de vagoane cunoscute si recunoscute la nivel national si international care in ultimii ani au livrat mii de vagoane partenerilor nostri. In urma cu 2 ani, Astra Rail Industries a fuzionat cu Compania Americana GreenBrier care detine fabrici de vagoane in Polonia, Romania, America, Mexic si Brazilia. Contopirea uzinei aradene cu marea companie americana nu poate insemna decat un factor in plus de siguranta si stabilitate pentru noi. Va multumesc inca o data pentru sprijinul acordat in ultimii ani, ani in care ne-am simtit toti ca intr-o familie mai mare si sper ca asa va fi in continuare”, le-a spus Bernd Bose, fost director in cadrul fabricii Astra Rail Industries.

„Indiscutabil, cea mai importanta ''zidire tehnica'' din istoria Aradului este Astra, fondata la 1891. Din nefericire este ultima din veacul XIX, pentru aradeni! Dupa 1990, in Romania "a la Machiavelli" -scopul a scuzat mijloacele... Noi, prin institutia sindicala ne-am facut datoria si am contribuit pozitiv si decisiv in momentele de mare cumpana ale uzinei, la pastrarea ei in viata si continuitate! Evenimentele din luna mai 2019 ne-au demonstrat ca in capitalism, vulnerabilitatile create din greseli pot fi catastrofale atat pentru salariati cat si pentru patronat! Sper ca ne-am oprit la timp si vom aplica in viitor maxima din sport - "Marii campioni din greseli invata!". La multi ani Astra Vagoane Arad!”, ne-a transmis printr-un mesaj liderul sindicatului, Ionel Rusu.

Municipalitatea alaturi de companie
La Ziua Astra a participat inclusiv primarul interimar al Aradului, Calin Bibart, care a garantat ca autoritatile locale vor sprijini bunul mers al companiei: „Putem asemui administratia locala a unui oras cu sinele de cale ferata. Avem sina din stanga cu propria ei asezare si sina din dreapta de asemenea tot cu o alta asezare. Totusi,acestea continua sa mearga paralel in aceeasi directie pentru a asigura bunul mers al societatii. Putem insa avea surpriza ca in continuare nu totul sa mearga ca pe roate, de aceea ma aflu astazi aici, pentru a va asigura ca administratia publica locala aradeana va face toate demersurile necesare pentru ca Uzina de Vagoane Astra sa poata merge mai departe”, a spus Calin Bibart.

Sursa: ARQ

Autor: Cătălin Florin ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro