Local

Precizari despre sistemul de avertizare RO-ALERT!

26.07.2019 ⋅ 0 comentarii

In cursul acestei dimineti, in urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT catre populatie, in mai multe zone din tara, au fost sesizate atat cazuri de primire multipla a respectivului mesaj, cat si de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” in corpul textului).

Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va asigura ca aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situatii de urgenta reala.

Perioada alocata testelor este pana la data de 30 iulie, iar in cazul persistentei unor erori aceasta ar putea fi prelungita, urmand a comunica public intervalul alocat verificarii Sistemului RO-ALERT.

Suntem constienti de disconfortul creat si ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri, insa derularea acestor teste este obligatorie avand in vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Dezactivarea optiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandata, avand in vedere efectele ce pot fi generate asupra vietii comunitatilor in cazul producerii situatiilor de urgenta reale.

Totodata, va adresam rugamintea de a nu apela numarul unic de urgenta 112 pentru a semnala eventuale deficiente ale Sistemului RO-ALERT.

Asiguram cetatenii ca toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialistii angrenati in tot acest proces, urmand ca disfunctionalitatile sa fie remediate in timpul cel mai scurt posibil!

Sursa: ARQ

Autor: Vasile Zărăndan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro