Local

Aviz favorabil pentru Alianta Vestului

08.08.2019 ⋅ 0 comentarii

In sedinta extraordinara din data de 7 august, consilierii locali s-au strans pentru a vota mai multe proiecte de hotarare. Sedinta a inceput cu un anunt facut de primarul Calin Bibart cu privire la parcul din zona 300: „Doresc sa va aduc la cunostinta ca in curand vor incepe lucrarile de amenajare ale parcului din zona 300. Vom face locuri de joaca pentru copii si vom monta aparate fitness pentru cei care doresc sa faca miscare in aer liber. Proiectul se va realiza cu fonduri de la ADR Vest, fonduri care sunt nerambursabile”, a declarat primarul Calin Bibart.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel ce presupunea aprobarea participarii Municipiului Arad la constituirea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ALIANTA VESTULUI. Prin acest proiect s-a desemnat persoana care va reprezenta Aradul in cadrul aliantei, in calitate de membru fondator, in persoana primarului Calin Bibart. De asemenea acesta poate delega calitatea de reprezentant in adunarea generala unui viceprimar,  precum si oricaror alte persoane din aparatul de specialitate al primarului sau din cadrul unei institutii publice de interes local. Aradul va contribui cu suma de 20.000 de lei pentru infiintarea aliantei, iar anual se va plati o cotizatie pe cap de locuitor in valoare de 0,5 euro, suma care va avea ca scop acoperirea cheltuielilor de functionare. Suma nu va fi direct platita de aradeni, ci de administratia locala care va contribui in functie de numarul de locuitori.

Consilierii locali de la PSD impreuna cu consilierul local Marin Lupas s-au abtinut la votul pentru Alianta Vestului. Consilierul Beniamin Varcus a spus despre alianta ca este una fara rost, inventata pentru a sifona banul public. In sprijinul acestuia a sarit consilierul Marin Lupas care a spus ca alianta prezinta multe semne de intrebare si ca spera ca angajatii din cadrul acesteia sa fie alesi pe criterii ce tin de competenta, nu politice. Celor doi le-a raspuns primarul Calin Bibart: „Ati reprosat de fiecare data ca Aradul nu se ridica la nivelul Clujului, Timisoarei si Oradiei, acum cand avem ocazia sa facem un parteneriat cu acestia din care orasul nostru are de castigat de ce faceti un pas in spate? Aradul nu va contribui cu o suma la fel de mare in cadrul aliantei deoarece numarul locuitorilor este mult mai mic fata de orasele mentionate mai devreme. De asemenea, conducerea Aliantei Vestului va fi una rotativa”, le-a raspuns primarul Calin Bibart. Proiectul Aliantei Vestului a trecut mai departe cu votul majoritatii. Restul proiectelor de pe ordinea de zi au trecut cu unanimitate.

Sursa: ARQ

Autor: Cătălin Florin ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro