Local

Salvatorii nu au timp liber

12.08.2019 ⋅ 0 comentarii

Povestea incepe incepe in jurul orei 19.00 cand, colegii din judetul Hunedoara ne redirectioneaza cazul. Motociclist, pierdut undeva in judetul Arad la limita cu judetul Hunedoara, constient, deshidratat, nu stie unde este si nu poate continua deplasarea. Nu are semnal la telefon, poate apela doar 112 dar a reusit sa transmita coordonatele GPS de la locul in care se afla.

Dispeceratul ISU ARAD, Mr. Deacu Adrian, plt.maj Bedo Tiberiu, plt.adj.sef Ungureanu Ionel, pompieri ai caror munca nu se vede, dar se simte, reusesc in mai putin de 3 minute sa il localizeze si sa transmita fortelor de la Sectia Barzava locatia si celor venite in sprijin. In mai putin de jumatate de ora, trei autospeciale se teren ale Sectiei de Pompieri Barzava, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Postul de Politie Petris, Salvamont-Salvaspeo si Ocolul Silvic au plecat de la primaria Petris in cautarea disparutului.

A fost solicitat din timpul liber si colegul nostru plt.maj Leric George de la Sectia de Pompieri Barzava. George, un salvator dedicat meseriei si iubitor de enduro detine o motocicleta de tip ENDURO, este localnic si cunoaste foarte bine zona.
Dupa cativa km parcursi prin padure, masinile de teren nu au mai putut inainta. Salvatorii incep inaintarea pe jos.

Dificultatea unor astfel de misiuni, in afara de zona greu accesibila, consta si in lipsa comunicatiilor. Fara semnal la telefon, fara semnal la statiile radio, practic faci interventia "in orb"

ORA 20.31 apel la 112, e colegul Geany, (Leric George) spune dispecerul.
-plt.maj Leric, raportez l-am gasit exact unde mi-ati trimis localizarea. E in stare buna dar deshidratat. I-am adus apa, vad ce are la motor si il cobor la SMURD si la jamdarmi. In 15 minute ajungem la ei. Stiu eu un drum mai scurt dar e doar pentru motocicleta.

In jurul orei 21,victima, barbat 42 de ani era pe mana paramedicilor in stare buna.

Sursa: ARQ

Autor: Vasile Zărăndan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro