Local

Începe prima ediție a Oktoberfest-ului arădean; mâine se dă cep butoiului de bere

09.10.2019 ⋅ 0 comentarii

Prima ediție a Oktoberfest debutează, mâine, la Arad, evenimentul urmând să se desfășoare pe locul fostei fabrici Tricoul Roșu.

Înainte să dea cep butoiului cu bere, operațiune care va avea loc mâine, organizatorii au prefațat festivalul chiar în locul în care urmează să se desfășoare ostilitățile. La întâlnirea cu presa au participat Werner Braun, președintele Clubului Economic German din Brașov, inițiatorul evenimentului, Waldemar Steimer, președintele Clubului Economic German din Arad, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al CJA, Ionel Bulbuc, viceprimar al Aradului, oficiile de gazdă fiind făcute de Anemona Hermeneanu.

Potrivit inițiatorilor, Oktoberfest, festivalul care se organizează de 11 ani la Brașov a reușit să devină cel mai mare Oktoberfest din afara Germaniei. În aceeași ordine de idei, Werner Braun a mărturisit că evenimentul a luat naștere cu scopul de a-i ajuta pe expații germani veniți să lucreze în România să se integreze mai ușor. Iar de aici până la legarea unor relații economice între participanți nu a fost decât un singur pas. „Intenția noastră a fost mereu să legăm relații economice, de bussines în orașele în care organizăm festivalul. Acesta este unul dintre scopurile principale ale Oktoberfest. Având în vedere că până la vârsta de 17 ani îmi petreceam toate vacanțele de vară la Zăbrani și la Arad m-a făcut să îmi doresc să organizăm Oktoberfest aici”, a declarat Werner Braun.

Primăria continuă demersurile de expropriere a terenului

În continuare, primarul Călin Bibarț a ținut să facă câteva precizări cu privire la locul în care se desfășoară festivalul. Asta, în condițiile în care este vorba despre un teren pentru care autoritățile locale doresc să demareze procedura de expropriere, în vederea amenajării unui parc. „Tradiția festivalului este să aibă Primăria drept partener. La Arad suntem împreună cu Consiliul Județean, alături de Centrul Municipal de Cultură și Centrul Cultural Județean, în același concept, cu o garanție a reușitei de 110%. Locul a fost ales de partenerul privat, care a semnat o înțelegere cu actualul proprietar. Acest lucru nu vine decât să ne confirme că aici nu trebuie să fie o zonă de blocuri, ci un parc pentru arădeni. Astfel, Primăria va continua demersurile pentru a prelua acest teren”, susține primarul Călin Bibarț.

Vor să crească vizibilitatea Aradului

Iustin Cionca, președintele CJA, a ținut să menționeze că instituția pe care o conduce își dorește să atragă astfel de evenimente în județ, pentru a crește vizibilitatea. „Vreau să o felicit pe Geanina Pistru, pentru că a fost una dintre persoanele care a susținut acest eveniment, această sărbătoare a etnicilor germani. Sper să fie o reușită. De altfel, întotdeauna, primul eveniment este mai greu. În continuare, îl voi lăsa să vorbescă pe domnul Sergiu Bîlcea, pentru că este este cel care ne-a convins să ne implicăm în acest festival”, a spus Cionca.

În ceea ce-l privește, Sergiu Bîlcea susține că și-a dorit ca Aradul să aibă un nou brand, un brand atractiv cum este Oktoberfest. „Urez și eu bun venit la Arad unui nou concept. Am dorit să avem în Arad un nou brand. Parteneriatul dintre administrația locală și mediul privat continuă. Considerăm că acest nou produs este binevenit pe piața arădeană. Vreau pe această cale să mulțumesc domnului Braun pentru implicare, domnului Waldemar Steinmar care reprezintă mediul privat în relația cu administrația”, a afirmat Bîlcea.

La rândul său, viceprimarul Ionel Bulbuc și-a manifestat satisfacția că Primăria și CJA și-au dat mâna pentru a participa împreună la organizarea unui eveniment care în alte orașe s-a dovedit a fi unul de succes. „Locul în care ne aflăm acum este un loc foarte bun un spațiu al arădenilor care este posibil să fie redat circuitului social”, a ținut să menționeze viceprimarul.

În ceea ce-l privește, Waldemar Steimer, a vorbit și el despre terenul unde va avea loc festivalul, teren pe care organizatorii l-au considerat a fi cel mai potrivit, deși pentru a-l aduce în starea de acum a fost nevoie de o muncă intensă, de 24 de ore pe zi în ultimele zile. „Am văzut acest teren, am decis să trecem peste tot și l-am închiriat. În continuare aș vrea să mulțumesc tuturor de la Primărie și Consiliu Județean, domnului Bîlcea și doamnei Geanina Pistru. Evenimentul acesta poate deveni în viitor un eveniment foarte important pentru Arad. De altfel, afacerile nu se fac în birou și nici cu pixul, se fac la un pahar de bere”, a declarat președintele Clubului Economic German din Arad.

Intrarea gratuită

În încheiere nu ne mai rămâne decât să spunem că, între 10 și 13 octombrie, vor curge râuri de bere, nemțească și românească, participanții vor putea degusta delicii culinare bavareze și românești, iar  cortul Oktoberfest va găzdui momente artistice, concerte live cu trupe nemțești și românești, concursuri cu premii spumoase, veselie întreținută de MC Marian Maican de la Kiss Fm și Dj-ul rezident Oktoberfest - Dj Edelweiss de la ora 11.00 la 23.00 în fiecare zi. Iar ceea ce este cel mai important de știut, sunt așteptați toți arădenii, intrarea fiind gratuită.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro