Local

Timp de 3 zile Aradul a fost Capitala Vinurilor din România în cadrul celei de-a treia ediții Vicii și Delicii, desfășurată la Expo Arad

23.10.2019 ⋅ 0 comentarii

Weekend-ul trecut, iubitorilor de vin din vestul țării le-au fost răsfățate simțurile, într-un regal al vinurilor de marcă, provenind de la producători din toată țara, dar și din alte 6 țări europene. Pe lângă licorile bahice de excepție, vizitatorii Vicii și Delicii s-au bucurat de show-uri culinare, produse gastronomice apetisante, dar și cursuri educaționale ce i-au ghidat prin fascinanta lume a vinurilor. Pe parcursul celor trei zile de eveniment, Expo Arad a fost gazdă primitoare pentru aproximativ 2500 de persoane care i-au călcat pragul.

Frumos așezate în decorul elegant și atmosfera selectă, cele peste 300 de sortimente de vin oferite spre degustare nu doar că și-au etalat gusturile alese, dar și-au spus și poveștile captivante despre istoria și tradițiile vitivinicole - din țări precum România, Republica Moldova, Italia, Franța, Ungaria, Grecia și Portugalia - spre deliciul pasionaților.

În același timp, din salonul de gastronomie s-au simțit arome îmbietoare provenind de la preparate culinare delicioase, pregătite de chefi celebri precum Radu Zărnescu, Nissara, sau Salvo Lo Castro, cărora li s-au alăturat produse felurite din bucătăria artizanală românească.

Pentru prima dată, în acest an Vicii și Delicii a avut și o componentă educațională, prin organizarea unui “Curs de inițiere în lumea vinului”, moderat de Albert Agache-Garboni, și a unui masterclass dedicat cunoscătorilor, moderat de Sergiu Nedelea. „Dacă la primele două ediții Vicii și Delicii a fost organizat în ideea promovării vinurilor de calitate, acum perspectiva de viitor include și dorința de a educa publicul, dar și de a transforma evenimentul într-un spațiu comun de discuții pentru actorii importanți din industrie. Practic ne dorim să creăm un cadru propice în care pot fi schimbate idei și impresii, pot fi gândite strategii și pot fi analizate tendințe, atât din punct de vedere al producătorului de vin, cât și al consumatorului.”, spune arh.Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

 

Vicii și Delicii 2019 a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, în parteneriat cu Selgros, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și Consiliului Județean Arad.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro