Local

Ca-n filme: Ce face un hoț de lemne din Ususău când este prins în pădure la Lipova? Pornește drujba și amenință pădurarul

24.10.2019 ⋅ 0 comentarii

Hoții de lemne au devenit tot mai periculoși, fie că acționează în haită, ca lupii, fie singuri. Când sunt prinși în flagrant își arată colții și trec la amenințări. Asta, dacă sunt ceva mai pașnici, că au fost și cazuri în care s-a tras cu arma, iar unii pădurari au fost uciși cu bestialitate, cum s-a întâmplat recent în Maramureș, iar în septembrie în Iași. 

Luni seara, în pădurea de la Lipova, un individ prins de pădurar cu o camionetă plină de lemne furate și-a făcut „drum spre casă” pornind drujba din dotare și amenințându-l pe silvicultor ca-n filme.

„Polițiștii Secției 7 Rurală Lipova cercetează un bărbat de 33 de ani, din Ususău, care, în seara zilei de 21 octombrie a.c. a fost depistat în flagrant în timp ce sustrăgea cu o camionetă aproximativ 1,25 metri cubi de lemne depozitați în rampa unui fond forestier de pe raza localității Lipova. La vederea lucrătorului de la ocolul silvic, acesta l-ar fi amenințat cu un motofierăstrău, pe care l-ar fi pornit în fața acestuia încercând să-l intimideze, după care ar fi plecat”, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

În urma cercetărilor, polițiștii au identificat persoana în cauză, găsind la domiciliul bărbatului lemnele furate.

„Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de furt de material lemnos și ultraj, documentând întreaga acticitate infracțională a celui în cauză”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro