Local Informatii Stire

Cozi de autovehicule în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I și II. Autoritățile maghiare verifică plata amenzilor

04.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Duminică seara, șoferii care și-au propus să tranziteze granița au fost nevoiți să aștepte cel puțin 120 de minute la PTF Nădlac II și 90 de minute la PTF Nădlac I. Aceștia au fost timpii de așteptare la arterele deschise pentru autoturisme, potrivit aplicației on-line a Poliției de Frontieră. De menționat este faptul că pe sensul de intrare în țară nu au fost înregistrate întârzieri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat participanții la trafic că circulația rutieră pe sensul către Ungaria al Autostrăzii A1 Arad – Nădlac se desfășura dificil, în coloană, la ieșirea din țară. Se circula, de asemenea, îngreunat și pe DN7 (E68) Arad – Nădlac, în același punct de trecere a frontierei (Nădlac). Pentru a evita ambuteiajele, conducătorii auto au fost sfătuiți să utilizeze alte puncte de trecere a frontierei, care nu sunt aglomerate, respectiv: pentru traficul greu – PTF Vărșand; pentru traficul ușor – PTF Turnu.

Luni, șoferii de camioane au așteptat până la cinci ore la controlul de la frontieră. Acest fapt se datorează restricțiilor impuse săptămâna trecută pe teritoriul Ungariei cu ocazia Zilei Tuturor Sfinților, sărbătoare legală în statul vecin. Totodată, în ceea ce privește timpii de așteptare la autoturisme, o cauză este faptul că unele artere rezervate în mod normal autoturismelor, au fost deschise pentru automarfare. 

Ca urmare a faptului că, în data de 01.11.2019, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei, deoarece s-a celebrat „Ziua Tuturor Sfinţilor”, dar şi datorită restricţiilor de trafic de la sfârşitul săptămânii (03.11.2019), în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară la graniţa comună, ceea ce a determinat o creştere a timpului de asteptare pentru acest tip de mijloace de transport.

Sursa: Glasul Aradului

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului