Local Național Cultura Stire

fARAD continuă în București, la UrbanEye

04.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Arad/București, 4 noiembrie 2019 – Patru dintre cele 17 filme documentare prezentate la fARAD în acest an vor fi proiectate și în Capitală, în parteneriat cu festivalul UrbanEye, Revista Zeppelin și Centrul Cultural Expo Arte. 

Caravana documentarelor fARAD continuă. Proiecția „Monrovia, Indiana” de Frederick Wiseman a fost deja la Cinemateca TIFF, la Cluj, iar alte câteva titluri ajung la București, în cadrul Festivalului UrbanEye, propunând nu doar proiecții de film, ci și o invitație la dialog.

Cea de-a șasea ediție UrbanEye Film Festival se desfășoară între 6 și 10 noiembrie, având în prim plan filme și evenimente care aduc în discuție relația dintre oraș și natură. fARAD, în acest an, a inclus filme sub genericul „Harta și Teritoriile”, seria fiind curatoriată de noul director artistic al festivalului, Dimitris Kerkinos.

„Orașele și teritoriile sunt organisme vii care ne influențează în mod direct. Habitatul creează mentalități, valori, viziuni asupra lumii. Formează oamenii diferit. Selecția din acest an a avut în vedere documentare care se concentrează pe tematica spațiului și care arată diferitele aspecte ale vieții urbane în lume”, a declarat Dimitris Kerkinos.

Așadar, joi, 7 noiembrie, de la ora 19.00, la ARCUB, va avea loc proiecția filmului „Lumea de la picioarele tale” de Jeremy Workman: invitația de a descoperi la pas străzile New York-ului alături de protagonistul Matt Green.

Vineri, 8 noiembrie, ora 19.00, tot la ARCUB, în prefața filmului „Havana, de la înălțime” de Pedro Ruiz, propunem o conversație despre Orașul ca personaj de cinema, între regizorul Paul Negoescu, directorul de imagine Tudor Mircea și arhitectul Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin), moderată de Corina Șuteu, președintele fARAD. Conversația va fi urmată de unul dintre hiturile fARAD din acest an – un documentar dedicat Havanei, văzută prin poveștile celor care locuiesc în case improvizate pe acoperișurile clădirilor, martori de la înălțime ai unei societăți în continuă schimbare.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro