Local Stire

280 de elevi de la 25 de școli din 7 județe au participat la a V-a ediţie a Concursului „Vrei să fii… meloman?”

05.11.2019 ⋅ 0 comentarii

În perioada 1-3 noiembrie 2019, la Arad, a avut loc cea de-a cincea ediţie a Concursului Regional „Vrei să fii...meloman?”, concurs coordonat de prof. Georgiana MARIA de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad și prof. Victor MARIA de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad. Concursul s-a bucurat de sprijinul organizatoric al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Centrului Cultural Municipal Arad și Radio România Muzical

Competiția, înscrisă în Calendarul Activităților Educative Regionale al Ministerului Educației Naționale, a atras numeroși participanți, atât din județul Arad cât și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Timiș, Vrancea și municipiul București care, în urma prezenței la concurs și-au manifestat aprecierea și intenția de a reveni la ediția următoare.

Concursul s-a desfășurat în sala festivă a Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi”. În prima zi participanții la concurs, elevi și profesori, au participat la un atelier interactiv, apoi au audiat un concert în sala Filarmonicii din Arad. În cea de-a doua zi a concursului, după cuvântul de bun venit din partea organizatorilor și a doamnei inspector pentru activități educative prof. Camelia Moler, a început concursul  cu secțiunile „Ascultăm împreună!” (echipe)„Tineri melomani” și „Sunt cel mai pasionat!” (individual), „Muzică și computer” – participare directă (materiale powerpoint și filme) urmate de  deliberarea juriului și premierea pe secţiuni. În continuare, participanții, profesorii îndrumători și voluntarii din echipa de organizare au oferit participanților o seară surpriză – activitate recreativă, în cadrul căreia participanții au socializat, au schimbat impresii și au creat legături de prietenie.

Cele 5 secțiuni ale concursului au reunit, prin participare directă sau la distanță (la secțiunile de artă plastică și creație literară) 280 de elevi și 46 profesori îndrumători de la 25 de școli din 7 județe: Arad, Bacău, Bihor, Cluj, Timiș, Vrancea și municipiul București.

Concurenții și-au etalat cunoștințele muzicale într-o serie de probe, unde pe lângă acestea a contat viteza de reacție și munca în echipă. De asemenea, au avut ocazia de a de exprima și în scris, desen sau folosind mijloacele digitale, realizând lucrări extraordinare pe teme muzicale. Audițiile muzicale propuse concurenților au fost oferite de Radio România Muzical, prin proiectul național Ascultă 5 minute de muzică clasică.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro