Local Stire

Lovit în timp ce dirija circulația: un polițist local a fost acroșat de un Volkswagen. Șoferul are antecedente și a refuzat să oprească

06.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Un polițist local cu atribuții de circulație pe drumurile publice necesită îngrijiri medicale de minim o lună de zile după ce brațul stâng i-a fost acroșat de un autovehicul marca Volkswagen Golf condus de un șofer cu antecedente în încălcarea normelor rutiere. 

Incidentul s-a petrecut marți seara, în jurul orei 18.30, în intersecția străzii I.C. Brătianu cu Bulevardul Revoluției, unde angajatul Direcției Generale Poliția Locală Arad își exercita atribuțiile de serviciu fluidizând traficul și deviind circulația înspre Podgoria într-un perimetru unde se turnase asfalt proaspăt după reabilitarea rețelei de apă. „Șoferul nu a respectat indicația de a se opri exprimată de polițistul local și și-a continuat deplasarea către strada Andrei Mureșanu, în condițiile în care acest traseu era blocat de utilajele operatorului și de obstacole. Conducătorul auto (C.C.) a traversat intersecția după ce l-a acroșat pe polițistul local și a continuat deplasarea către strada Andrei Mureșanu, până când traseul său către Bulevardul Revoluției a fost întrerupt de panourile de protecție amplasate la marginea sensului opus al acestei artere de circulație”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

În urma apelului inițiat de către polițistul local la numărul unic de urgență 112, un echipaj ale Poliției Naționale și ambulanța au sosit la locul incidentului. Polițistul local a fost transportat la Unitatea Primiri Urgențe  a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde în urma radiografiei a fost constatată o fisură a oaselor cotului  ce a impus imobilizarea brațului.

Șoferul a fost filmat în timp ce își făcea de cap

În ultimele luni, șoferului în cauză îi fuseseră întocmite mai multe procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor de către reprezentanții DGPL Arad, inclusiv de către polițistul local pe care l-a acroșat ieri. „Cu doar o lună în urmă, C.C. a fost sancționat pentru staționare neregulamentară, sens în care a refuzat legitimarea și a părăsit zona, nu înainte de a fi filmat de către polițiștii locali (acțiune materializată și cu ocazia incidentului de ieri). La momentul respectiv, același șofer recalcitrant a primit și amendă pentru refuz de legitimare”, mai susțin polițiștii locali.

Direcția Generală Poliția Locală Arad le reamintește participanților la trafic că, în conformitate cu prevederile art.7, lit. a din Legea 155/2010, a Poliției Locale:  „în domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții (…) asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice”.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro