Local Stire Cultura

„SALBA DRACULUI”, astăzi în Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad

11.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Trupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați prezintă spectacolul „SALBA DRACULUI” la Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad (FITCA). Reprezentația are loc astăzi (luni, 11 noiembrie 2019), în cea de-a treia zi a Festivalului, de la ora 20:30 (oră modificată), la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Biletele la spectacol pot fi achiziționate de aici. 

Cea de-a XXV-a ediție a FITCA are loc în perioada 9-18 noiembrie 2019. Programul Festivalului poate fi consultat aici.

Spectacolul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați, „SALBA DRACULUI”, este o adaptare după „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i Salba Dracului” de Vasile Alecsandri. Regia și scenografia sunt semnate de Alexandru Dabija. În distribuție: Lucian Pînzaru, Florin Toma, Petronela Buda, Ciprian Brașoveanu, Radu Horghidan, Vlad Ajder, Vlad Volf, Ștefan Forir, Oana Mogoș, Flavia Călin, Elena Anghel, Ionuț Moldoveanu, Oana Preda, Răzvan Clopoțel.

Este un spectacol de atitudine. Vorbește despre o temă universală, despre o temă foarte veche – rușinea când aparții unei civilizații extrem de diferite, mai primitivă decât societatea occidentală. Când diferențele sunt atât de mari, se cultivă o stare a rușinii, care are ca revers un tip de fudulie și un tip de revoltă a populației respective: dar ce, noi nu suntem oameni, obiceiurile noastre nu sunt bune?Alexandru Dabija, fanitardini.ro

Spectacolul „SALBA DRACULUI” a fost inclus în Selecția Națională a celei de-a XXIX-a ediții a Festivalului Național de Teatru, care a avut loc în perioada 18-27 octombrie 2019 la București.

Tot în această toamnă, spectacolul a obținut Premiul pentru regie la cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Național de Comedie (Galați, 4-13 octombrie 2019).

De asemenea, a fost jucat în cadrul celei de-a IX-a ediții a Festivalului de Teatru „Toma Caragiu” (Ploiești, 4-10 noiembrie 2019) și în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio și de Forme Noi (Pitești, 1-10 noiembrie 2019).

Următoarea reprezentație a spectacolului este programată la sediu pe 24 noiembrie, la ora 19:00. Biletele pot fi cumpărate de aici.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ