Local Stire

A1Eveniment Oamenii străzii, minori și majori, arădeni sau nu, se întorc mereu la vechile obiceiuri

11.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Municipalitatea, prin Direcția Generală Poliția Locală Arad are în vedere o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor cu privire la consecințele nefaste ale încurajării cerșetoriei.

Nu mai puțin de 93 de persoane au fost depistate – unele de mai mult de 6 ori – săvârșind contravenții în municipiul Arad în ultimele două luni, de când DGPL Arad a demarat proiectul de însoțire a acestora la sediul situat în cartierul Micălaca.

În locația respectivă se acționează pentru identificare și intervievare în vederea stabilirii istoricului lor contravențional, social și medical. O treime dintre cei ajunși în acest interval la sediul DGPL Arad prezentau semne vizibile de consum al aurolacului. Persoanele ce prezentau simptome de consum ale unor alte substanțe psihotrope nu au fost conduse în sediul din Micalaca, fiind sesizate de urgență echipajele MAI și ale ambulanței ce au competență în gestionarea acestor situații.

Majoritatea contravenienților care acționează repetitiv pe străzile din oraș sunt de sex masculin și provin din afara municipiului: doar 14 dintre 73 de bărbați sunt arădeni.

Alți 34 au domiciliul în județ iar 24 în afara județului. Situația este identică și în cazul femeilor: din totalul de 20, doar 7 provin din municipiu, 7 sunt din județ iar 6 din alte zone ale țării. Ruta CFR Aradul Nou-Zădăreni-Felnac-Munar-Sânpetru German-Secusigiu este cea care alimentează dimineața orașul cu cerșetori proveniți din județ. Respectivii frecventează supermarketurile și revin seara, tot cu trenul, în localitățile de domiciliu.

Oamenii străzii care vin din alte județe

Aceștia se remarcă numeric cei proveniți din Satu Mare și Sălaj. Ei reprezintă aproximativ o treime și și-au găsit adăpost pe strada Mărului. Majoritatea sunt prezenți de mai mulți ani în Arad, trăind exclusiv din expediente, activități contravenționale și exploatarea ilicită a deșeurilor.

Atât minori, cât și majori

Din cei 93 de oameni ai străzii intervievați ori sancționați, 19 erau minori, respectiv 10 băieți și 9 fete. Cei 7 minori găsiți singuri au fost conduși la centrele DGASPC. Ceilalți 12 își însoțeau părinți în momentul în care aceștia au preluați de pe domeniul public de echipajele DGPLA.


Sursa: Glasul Aradului

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului