Local Stire

Ascunși sub semiremorca unui camion și prin portbagaje, au încercat să plece din România

11.11.2019 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au avut parte, în ultimele 24 de ore, de nouă cetăţeni proveniţi din Irak, Iran, Algeria, Siria şi Vietnam care au încercat să iasă ilegal din România. Aceștia au fost foarte originali și au găsit noi metode prin care să iasă din țară.

Pentru început, patru dintre ei erau ascunşi sub semiremorca unui automarfar, iar unul în portbagajul unui autoturism.

Reamintim de asemenea că sâmbătă, alţi treizeci de migranţi, cetăţeni din Irak, Iran, Sri Lanka şi Afganistan, au fost depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria, într-o clădire dezafectată.

Așadar, în data de 10 noiembrie 2019, în jurul orei 21.35, a vrut să treacă granița țării noastre, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 52 ani. El se afla la volanul un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor, şoferul transporta materiale textile pe ruta Turcia – Polonia. Desigur, pe foile legate de marfa transportată nu scria că acesta ar transporta și persoane, ceea ce s-a putut descoperi în urma analizei de risc specifice.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, sub semiremorcă, pe osiile acesteia, patru persoane de sex masculin.

Cei în cauză erau trei cetăţeni din Irak şi un cetăţean din Iran, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 ani. Se presupune că aceștia intenționau să ajungă undeva în vestul Europei, dar, din păcate pentru aceștia, ei urmează să își mai petreacă ceva timp la noi fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei patru cetăţeni străini.

Sursa: Glasul Aradului

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului