Local

Parada portului popular și un spectacol folcloric de zile mari

02.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Municipiul a găzduit sâmbătă Parada Portului Popular, eveniment dedicat Zilei Națonale a României. Parada a fost organizată într-un mod excepțional de Centrul Cultural Județean Arad, la eveniment luând parte multe comune și orașe din județul Arad printre care comunele Șeitin, Vinga, Archiș, Buteni, Dezna, Săvârșin, Almaș, Bârsa, Macea, Ghioroc, Covăsânț, Semlac, Șagu, Secusigiu, Livada, Șicula, Socodor, Tauț, Olari, Șiria, Seleuș, Fântânele, Șofronea, Beliu, precum și din orașele Sebiș, Ineu, Sântana, Pecica, Curtici etc. 

Tineri în frumoase straie populare și cu steaguri tricolore au defilat prin centrul municipiului Arad plecând din fața Consiliului Județean, urmând traseul Podgoria –Teatru –Primăria Arad. La acest eveniment au participat și oficialități județene, oameni politici precum și primari din județul Arad sau oameni veniți din tot județul, care au ținut să ia parte la paradă și la spectacolul folcloric care a urmat.

La eveniment au luat parte și președintele Consiliulului Județean , Iustin Cionca, împreună cu primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț, vicepreședintele consiliului județean Răzvan Cadar, Geanina Pistru, consilierul județean Garofița Popa, primarul comunei Șiria, Valentin Bot și primarul comunei Șeitin, Mircea Totorean, și alții, dânșii fiind deschizătorii de drum, fiind în capul unei coloane lungă de aproximativ un kilometru, formată din tineri și copii din ansamblurile de dansuri din județ. Nu au lipsit nici tinerii din ansamblul folcloric „Arădeana” din Arad.

Sute de arădeni s-au adunat în fața Primăriei să asiste la programul folcloric de zile mari organizat în cinstea acestui eveniment. Pe scena din fața Palatului Administrativ au evoluat o serie de interpreți de muzică populară precum Ștefan Muntenaș, Iustina Șpan, Olguța Berbec, Liliana Laichici, Furdui Iancu junior și senior, Dinu Iancu Sălăjanu, Valentina și Florin Novac, Roberta Sălagea, Ionuț Fulea, Florin Stoian, Sebastian Iuga, iar de dincolo de Prut, din Basarabia, a venit la Arad Stela Botez, o interpretă de muzică populară de excepție, care a încântat de-a dreptul publicul prin frumoasele cântece moldovenești precum și la scripcă.

Ansamblul „Arădeana” a prezentat o suită de dansuri populare din zona Aradului, iar orchestrația muzicală a fost asigurată de Rapsozii Zărandului, conduși de inegalabilul Petrică Pașca, Orchestra Zărandului, condusă de Blagu Ienăsescu și Orchestra Aradului, dirijor Alexandru Stepănescu. Prezentator a fost Felicia Stoian, atât de îndrăgită de publicul arădean.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro