Local

Serata de o savoare aparte la Sufrageria Arădeană

07.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Serata de o savoare aparte la Sufrageria Arădeană. Evocarea tradițiilor de sarbători provenite din filonul inca viu al satului românesc, facută cu talent și har de un om care și-a transformat personajul - Bace Toghiere - într-un reper de umor și īnțelepciune populară. Autor literar complet, îmbinând cu vioiciune genurile, de la poezie la proză si pânâ la dramaturgie, Gheorghe Hodrea - personalitatea serii de miercuri si creatorul îndrăgitului Bace Toghiere - ne-a purtat cu inspiratie, răbdare și căldură într-o călătorie prin vremi trecute, în care oamenii purtau cu mândrie straiul onestității față de lume, față de ei înșiși și față de divinitate. Ne-a istorisit întâmplări care mai de care mai hazlii, dar și pline de miezul întelepciunii, veritabile pilde pentru mici și mari.
A fost multă voie bună, poezie, proză, colind (sau corindă, ca să parafrazez exact frumosul regionalism folosit de Bace Toghiere), zămbet, amuzament, sunet de clopoței și câte și mai câte...Da, a început frumos perioada sărbătorilor la Sufragerie. Multumim, Ghiță Hodrea, multumim Bace Toghiere.
 Esti un tezaur etnologic și etnografic care ar merita mult mai multă prețuire din partea comunității noastre, pentru ca îi păstrezi și deslușești, ca nimeni altul, rosturile și învățăturile care nu au vârstă.

fashiondays.ro