Local

Zeci de arădeni au participat la Marșul Colindătorilor și la rugăciunea de la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluției din 1989

19.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Plină de lumină, cânt, bucurie și mărturisire fost-a seara ”din astă seară” în Arad, când zeci de arădeni au participat la ”Marșul Colindătorilor” organizat de Asociația Studenților Creștin Ortodocși. 

Început, așa cum era firesc, cu săvârșirea unui Acatist la Paraclisul Facultății de Teologie, marșul s-a desfășurat pe traseul cuprins între Facultatea de Teologie - Catedrala Veche - Teatru - Primărie - Catedrala Arhiepiscopală. 

”Înarmați” cu voie bună, icoane și candele, participanții au pornit a colinda avându-l în fruntea lor pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul. 

HRISTOS A ÎNVIAT!

Momentul altfel, momentul cu o încărcătură emoțională aparte a fost cel din fața Primăriei, acolo unde Preasfinția Sa, împreună cu toți cei prezenți, au înălțat o rugăciune în fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției din 1989. S-au rugat și au cântat ”Hristos a înviat”, făcând un arc peste timp, o legătură nevăzută cu momentul reînvierii poporului român din decembrie 1989. Popor care după 45 de ani de comunism a ieșit în stradă, în urmă cu 30 de ani, și a spus prin acel ”Tatăl nostru” rostit împreună că Dumnezeu este adevărata măsură a lucrurilor. 

”Cu Dumnezeu înainte”, îi îndemna în urmă cu 30 de ani Regele Mihai, din exil, pe toți cei ieșiți în stradă, și tot cu Dumnezeu înainte au mărșăluit astăzi colindătorii Aradului. 

Ajunși la Catedrala Arhiepiscopală, colindătorii au fot părintește întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei care le-a așezat la suflete un frumos cuvânt d... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro