Național Social Stire

Minunile există. Povestea pompierului care a salvat o fată căzută într-o fântână adâncă de 31 de metri

25.12.2019 ⋅ 0 comentarii

Așa cum ne-au obișnuit deja, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne scot la suprafață din când în când poveștile unor întâmplări din teren și bine fac. Bine fac, pentru că astfel de cazuri ne dau nădejde și încredere în momentele dificile. 

Astăzi, în ziua de Crăciun, ne-au prezentat povestea lui Cristi, fost medic veterinar și actual pompier, care în timpul liber a salvat o fată căzută într-o fântână adâncă de 31 de metri. 

”În acea zi, Cristi, pompier la Detașamentul Fălticeni, era liber. Luase copilul de la școală și mergea spre casă când a fost sunat de la unitate.

- Cristi, tu ești acasă în Mălin?

- Da! Ce s-a întâmplat?

- Avem o fată căzută într-o fântână chiar la tine în comună. E pe strada Principală. Mergi repede până acolo și spune-ne ce se întâmplă! Colegii sunt deja pe drum, dar sunt 21 de kilometri.

- Ajung acum și vă sun!

Și-a lăsat copilul în fața casei și în două minute a ajuns la locul indicat. În jurul fântânii, 4 bărbați încercau să găsescă o soluție. Toți îl știu pe Cristi, pentru că înainte de a fi pompier, a fost veterinar și nu exista gospodărie în care să nu fi intrat.

- Cristi, e fata mea acolo, în fântână! Suntem disperați! Am frânghia asta, e rezistentă! Poate reușim să o scoatem.

- Mă bag eu, dar dați un telefon la pompieri, sunt în drum spre noi. Să le spuneți că am coborât. Știu ei ce au de făcut când ajung.

Au stabilit imediat codul de semnale și Cristi a fost coborât pe frânghie în fântâna adâncă de 31 de metri.

După câteva minute a ajuns la victimă.

- Uită-te la mine, mă cunoști?

- Da! Sunteți nea Cristi, veterinarul!

- Din fericire pentru tine acum sunt pompier! Te doare ceva?

- Piciorul, la cap și cred că și șoldul!

- Sunt lângă tine! Îți promit că o să ieșim amândoi sănătoși de aici!

După scurt timp, au sosit și salvatorii de la Fălticeni. I-au coborât lui Cristi centura cu ajutorul căreia să poată scoat... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății