Național Stire

Cod galben de ninsori și viscol în 17 județe

28.12.2019 ⋅ 0 comentarii

După un Crăciun cu soare, vine zăpada. Este cod galben de ninsori viscolite în 17 județe. Este vizată zona Moldovei în special. Atenționarea este, însă, valabilă și pentru județele din Carpații Meridionali și de Curbură. Meteorologii anunță vreme mai rece în acest weekend, în țară și în Capitală. Lapovița și ninsoarea sunt așteptate în majoritatea țării în acest sfârșit de săptămână, care vor fi însoțite de viscol și vânt puternic.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Până duminică, județele Suceava, Neamț, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol. În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent, potrivit Mediafax.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

În Capita... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro