Local

În sfârșit: elicopterul SMURD de la Arad va putea zbura și pe timp de noapte

07.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Cazul unei fetițe de zece ani, victimă a unui accident petrecut la Băile Govora, a provocat, acum o săptămână, un schimb dur de replici între ministrul de Interne Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat. Motivul? Fetița trebuia transportată cu un elicopter SMURD de la Vâlcea la București, dar acest lucru nu a fost posibil pentru că... se apropia noaptea. 

Ministrul a aflat astfel de la Arafat că elicopterele SMURD zboară și noaptea doar spre două centre medicale universitare București și Târgu Mureș, pentru că în rest nu există suficienți piloți. În aceste condiții, ministrul a cerut ca toate centrele universitare medicale: Târgu Mureș, Cluj, Iași, Timișoara, Craiova, Constanța, să fie deservite de elicoptere SMURD și pe timp de noapte. 

Cine sunt piloții care se reîntorc în sistem

Astăzi, Vela a anunțat că vor fi aduși patru piloți rezerviști, astfel încât  elicopterele SMURD din Arad, Iași, Craiova și Constanța vor putea să zboare și noaptea, scrie realitatea.net. Avem o veste bună pentru toți cetățenii din zona Moldova, zona Banat, zona Oltenia, zona Dobrogea. Am luat legătura cu piloți rezerviști din cadrul Inspectoratului de Aviație și au acceptat să revină în sistem. Doresc să le mulțumesc. Sunt eroi, sunt patrioți care au răspuns la chemarea ministrului, pentru a-și face datoria față de țară. Țara are nevoie de ei. Vor avea misiuni de noapte pentru salvarea pacienților. Respectul meu trebuie adus, în faţa opiniei publice, domnului general Ioan Cristinel, domnului comandor Neculai Chiriţă, domnului comandor Emil Bucurescu şi domnului Puiu Ştefan. Toţi patru au peste 1000 de ore de zbor şi pot îndeplini condiţia de comandant de aeronavă SMURD”, a spus Marcel Vela, conform realitatea.net.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro