Național Extern

Atenționare MAE: Dovada vaccinării, obligatorie pentru românii care care călătoresc în Afganistan, Nigeria, Indonezia sau Filipine

08.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Ministerul de Externe anunță că românii care călătoresc sau vin dinspre Afganistan, Pakistan, Nigeria, Indonezia, Myanmar, Malaysia și Filipine vor fi obligați să prezinte dovada de vaccinare antipoliomielită, în urma prelungirii stării de urgență privind pericolul de răspândire a virusului polio sălbatic.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a transmis decizia privind prelungirea măsurii de extindere a stării de Urgență de Sănătate Publică de Importanță Internațională (USPII) în urma evaluării recente cu privire la pericolul de răspândire a virusului polio sălbatic și/sau derivat din vaccin, actualizând lista cu ţările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea antipoliomielită astfel: Afganistan, Pakistan, Nigeria, Indonezia, Myanmar, Malaysia și Filipine.

Astfel, cetățenii români care călătoresc spre și dinspre statele menționate, indiferent de punctul de trecere a frontierei (rutier, naval, aerian), trebuie să dețină documente care să ateste vaccinarea antipoliomielită.

Instituția precizează că neprezentarea acestor documente poate antrena interzicerea părăsirii teritoriului statului în cauză.

De asemenea, este recomandată vaccinarea persoanelor care călătoresc spre și dinspre: Angola, Benin, Camerun, Ciad, R. P. Chineză, Coasta de Fildeș, Republica Democratică Congo, Etiopia, Filipine, Ghana, Mozambic, Niger, Republica Central Africană, Somalia, Togo și Zambia. Riscul de transmitere a virusurilor polio în sub-regiunea lacului Ciad se menține și pentru țările învecinate: Ciad, Kenya, Djibouti, Malawi, Siria și Sudanul de Sud.

OMS şi specialiştii... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății