Local

Primăria a făcut anunțul: de când se pot plăti taxele și impozitele aferente anului 2020

09.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Primăria Municipiului Arad prin Direcția Venituri anunță că începând de astăzi se pot achita taxele şi impozitele locale aferente anului 2020.  În aceste condiții, cetățenii municipiului, precum și reprezentanții persoanelor juridice sunt așteptați la ghișeele Direcției Venituri pentru a-și plăti taxele și impozitele pe care le datorează bugetului sau pot opta pentru plata online a acestora. 

De menționat că în urmă cu puțin timp, serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale a devenit disponibil şi la oficiile poştale.

Dacă modalitățile de plată a taxelor și impozitelor locale au rămas aceleași de anul trecut, anul 2020 vine cu o noutate în ceea ce privește valoarea bonificației acordată contribuabililor care plătesc anticipat și integral, până pe 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și taxa pe autoturisme. Astfel, în cazul impozitelor pentru terenuri și clădiri bonificația acordată a fost majorată de la 5% la 10%, iar pentru prima dată se acordă o bonificație de 10 procente celor care plătesc cu anticipaţie impozitul pe mijlocul de transport, datorat pentru întregul an.

În încheiere mai trebuie spus că 300 de arădeni au achitat până la orele prânzului dările locale, în bugetul local ajungând 120.000 lei. Dintre aceștia, 170 au achitat integral impozitele și taxele locale și au beneficiat de bonificația de 10%. 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ