Național Social

Grădina Zoologică din Oradea are încă un pui de lamă

10.01.2020 ⋅ 0 comentarii

La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare, a anunţat, într-un comunicat remis Agerpres, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Loredana Buz.

Puiul de lamă de la Zoo Oradea deocamdată se hrăneşte doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan şi mere.

"Este foarte bine când într-o grădină zoologică apar pui, e un semn că animalele se bucură de îngrijire şi alimentaţie adecvată", a declarat biologul Grădinii Zoologice Oradea, Florin Ienciu. Potrivit acestuia, este cu atât mai mult o bucurie cu cât sarcina a fost dusă la bun sfârşit, după o perioadă de gestaţie îndelungată, care, la lame, este de 11,5 luni.

Mama şi puiul pot fi admiraţi de către vizitatori într-un ţarc situat lângă locul de joacă. Cel mai mic membru al familiei nu are deocamdată un nume, motiv pentru care orice persoană fizică sau juridică îi poate oferi unul în urma încheierii unei "ado... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro