Local

13 elevi ai școlii generale de pe lângă Liceul German au fost aduși la UPU a Spitalului Județean Arad

14.01.2020 ⋅ 0 comentarii

În cursul după-amiezii de luni, 13 ianuarie, 13 elevi ai claselor V - VIII, de la școala generală de pe str. Posada, aparținând de Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”, au fost aduși de către părinții lor la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad, deoarece toți copiii prezentau erupții cutanate pe mâini și față și acuzau dureeri abdominale.

Deoarece toți cei 13 copii provin din clasele gimnaziale ale clăririi de pe str. Posada, există suspiciunea că elevii s-au intoxicat în cursul zilei de luni, în sălile de clasă, acolo unde vineri o firmă din Deva efectuase operațiuni de deratizare.

În acest moment starea de sănătate a celor 13 elevi este stabilă și se continuă investigațiile medicale, după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad.

 La Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” se deplasează grupa operativă a ISU Arad, formata din inspectorul de serviciu, primul adjunct și  purtătorul de cuvant al pompierilor.

Echipajul CBRN Bihor a început cercetarea.

UPDATE:

În urma ședinței CJSU prefectul județului Arad în calitate de președinte al Comitetului județean pentru situații de urgență a dispus: 1 suspendarea cursurilor de la liceul teoretic Adam Muller Gutenbrun, in corpurile de clădire afectate pentru data de 14.01.2020
2. Direcția de Sănătate Publica va dispune mâine dimineață măsurile pentru curățenia spatiilor.
3. Se vor face verificări atât la firma care a executat lucrarea cât și la unitatea de invatamant de către instituțiile abilitate.
La ora 23.00 situația elevilor la UPU Arad este următoarea.
10 internați, 13 au refuzat internarea 8 in curs de evaluare, 1 a părăsit spitalul fara a fi investigat pentru că nu prezenta simptome.

UPDATE II:

 Probele aeriene nu au arătat nimic pe aparate. Au fost prelevare și probe de pe bănci și diferite obiecte. Aceste probe trebuie verificate în laborator.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro