Local

DD Chim, firma care a făcut deratizarea la Liceul German, cercetată pentru... trafic de substanțe toxice și încă trei infracțiuni

14.01.2020 ⋅ 0 comentarii

DD Chim, firma din Hunedoara care a făcut deratizarea la Liceul German, în urma căreia zeci de copii au ajuns la Urgențe, este cercetată de polițiștii arădeni pentru săvârșirea a patru infracțiuni: vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și... trafic de produse sau substanțe toxice. 

„Aseară, în jurul orelor 18:30, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase au fost sesizaţi despre faptul că la Spitalul Clinic Județean Arad - UPU s-au prezentat mai mulți elevi ai Liceului Teoretic Adam Muller Guttenbrunn care prezentau prurit și edeme la nivelul feței şi al ochilor, greață şi vărsături.  Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activități de dezinsecție şi dezinfecţie, care au avut loc la unitatea de învățământ. În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor şi dezinsecția/dezinfecția efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, județul Hunedoara”, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad. În continuare, aceștia au ținut să precizeze: „În urma cercetărilor efectuate și a mijloacelor de probă administrate  din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: vătămare corporală din culpă, prev. și ped. de art. 196 din Codul Penal; fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. și ped. de art. 322 din Codul Penal; uz de fals, prev. și ped. de art. 323 din Codul Penal; trafic de produse sau substanțe toxice, prev. și ped. de art. 359 din Codul Penal. La fața locului s-a deplasat și echipa de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe care urmează a fi analizate toxicologic”

Potrivit polițiștilor, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro