Stire Cultura

Ziua Culturii Naționale, marcată la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

15.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Data de 15 ianuarie a fost stabilită, din anul 2010, ca zi a Culturii Naționale. Alegerea nu a fost întâmplătoare, fiind și ziua în care s-a născut poetul nepereche Mihai Eminescu. Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” va organiza, cu acest prilej, manifestarea „15 Ianuarie – Ziua Culturii Naționale”.

 Publicul va avea parte de o inedită expoziție de fotografie intitulată „Dor de Eminescu”, care va fi prezentată de către prof. dr. Virgil Jireghie. 

Prof. univ. dr. Marius Grec va susține prelegerea „Vasile Goldiș –exeget al operei lui Mihai Eminescu”.  

Florina Noemi Szentesi va recita o serie de poezii din opera eminesciană. 

 De asemenea și scriitorul  Ioan Slavici, născut pe data de 18 ianuarie va fi omagiat. Vor fi expuse fotografii realizate în timpul filmărilor scenelor din „Pădureanca”, după nuvela marelui prozator, într-o prezentare a prof. Horia Truță. 

Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, 2020, începând cu ora 12.00,  în Sala Astra a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad. 

„Evenimentul reprezintă un omagiu adus marelui poet Mihai Eminescu, dar și o invitație pentru a ne apropia mai mult de valorile culturale românești. Un popor dăinuie prin istoria și cultura sa”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al C... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății