Național Sport Stire

Georgeta Popescu, prima campioană olimpică a României din istoria monobobului

19.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Georgeta Popescu a cucerit Aurul la monobob la Jocurile Olimpice de Tineret, fiind prima câștigătoare a titlului olimpic la tineret din istoria monobolului și câștigătoarea primei medalii de aur pentru echipa României la această ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret.

În perioada 6-22 ianuarie, la Lausanne, în Elveția, are loc ediția din acest an a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Câmpineanca Georgeta Popescu, legitimată la CSO Sinaia și componentă a lotului olimpic și lotului național al României, și-a câștigat dreptul de a participa la această competiție de elită, după ce în cursul anului 2019 s-a impus în mai multe întreceri care au contat pentru calificarea la Jocurile Olimpice pentru Tineret.

La aceeaşi competiţie a participat şi Antonia Sîrbu, care s-a clasat pe locul 13, cu timpul de 2 minute şi 30 sec 71/100.

Este a doua medalie pentru România la această ediţie a Jocurilor Olimpice de tineret, după ”bronzul” cucerit de Ramona Ionel, miercuri, în proba de sprint pe echipe mixte, la patinaj viteză.

 Proba de monobob a fost inclusă în premieră la Jocurile Olimpice de... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro