Național Stire

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Când vin ninsorile

21.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Vreme schimbătoare, cu precipitaţii puţine şi temperaturi oscilante. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele după săptămâni. Valorile termice vor fi ridicate până la sfârşitul lunii ianuarie, urmând ca din februarie un val de aer polar să aducă în România iarna adevărată. 

Vremea, conform adevarul.ro, în intervalul 20 ianuarie- 3 februarie pentru fiecare regiune :   

11 grade în Muntenia  

 Între 20 şi 26 ianuarie media temperaturilor maxime va avea variaţii între 4 şi 11 grade, iar a minimelor între -5 şi -2 grade. În următoarele 4...5 zile acestea nu se vor modifica semnificativ, dar în primele zile ale lunii februarie tendinţa va fi de scădere, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge să se situeze în medie între 5 şi 8 grade, iar media minimelor va coborî uşor sub pragul de îngheţ. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată după data de 28 ianuarie.   

Cald şi în Oltenia

Între 20 şi 25 ianuarie media temperaturilor maxime va avea variaţii între 4 şi 10 grade, iar a minimelor între -6 şi -3 grade. În următoarele 5...6 zile acestea nu se vor modifica semnificativ, dar în primele zile ale lunii februarie tendinţa va fi de scădere, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, maximele vor ajunge să se situeze în medie între 5 şi 7 grade, iar media minimelor va coborî uşor sub pragul de îngheţ. Probabilitatea de precipitaţiilor va fi redusă în prima săptămână, dar va creşte în cea de a doua.

Nopţi geroase în Banat  

 Intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, iar media maximelor va fi de 2...3 grade. Din 22 ianuarie şi până în jurul datei de 29 ianuarie temperaturile maxime vor fi în general în creştere, în medie spre aproximativ 8...10 grade, apoi se va răci treptat, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va atinge 4...6 grade. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative în prima săptămână şi la finalul celei de a doua şi se vor situa în medie între -6 şi -1 grad. În restul intervalului vor fi uşor pozitive. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă până în data de 25 ianuarie, apoi va creşte.   

 Precipitaţii în Crişana

Primele zile de prognoză vor fi caracterizate de valori maxime ale temperaturii aerului apropiate de cele climatologic specifice perioadei, media regională fiind de 2...4 grade. După data de 22 ianuarie se estimează o creştere a acestora spre valori medii în general între 9 şi 11 grade, în 28 şi 29 ianuarie. În ultimele zile ale lunii ianuarie şi în primele din luna februarie tendinţa vremii va fi de răcire treptată, spre medii de 4...6 grade. Temperaturile minime vor fi negative în prima săptămână şi la finalul celei de a doua, media lor urmând a se situa în general între -7 şi -2 grade. În restul intervalului acestea vor fi uşor pozitive. Probabilitatea de precipitaţii va fi redusă până în data de 25 ianuarie, apoi va creşte.

Frig în Transilvania  

 În primele zile de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi normale pentru această perioadă, iar media lor se va apropia de pragul de îngheţ. În intervalul 22 - 25 ianuarie se va încălzi treptat, spre medii regionale ale maximelor între 6 şi 10 grade, apoi, până în 30 ianuarie nu vor mai fi variaţii semnificative de temperatură. După această dată vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că în data de 2 februarie media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 3 grade. Temperaturile minime vor fi negative în tot intervalul şi se vor situa în medie între -9 şi -3 grade, exceptând dimineaţa de 25 ianuarie, când media acestora va coborî sub -10 grade. Trecător vor fi posibile precipitaţii, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 22 ianuarie şi începând cu data de 25 ianuarie.

Se strică vremea în Maramureş 

  În primele trei zile de prognoză media temperaturilor maxime se va menţine apropiată de pragul de îngheţ, apoi se va încălzi treptat, până în data de 25 ianuarie, când aceasta va atinge 7...8 grade. În intervalul 25 – 29 ianuarie maximele termice nu vor avea variaţii importante, apoi vor fi în scădere, până la o medie ce se va situa între 2 şi 4... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății