Național Stire Social Cultura Religie

(FOTO) O altfel de Unire: sute de arădeni s-au prins într-o horă a Binelui pentru a reabilita Secția de Pediatrie de la Județean

22.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Frumoși, darnici, bucuroși și tare luminoși. Așa au fost arădenii care, în această seară, au răspuns frumoasei chemări a Arhiepiscopiei Aradului de a participa la Concertul festiv-caritabil ”Din dragoste pentru copii”. Concert care a adunat într-o horă a binelui pe toți cei care au vrut să se facă părtași unui ales moment de bucurie prin care să serbeze Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie 1859, dar și să se alăture demersului Fundației ”Filantropia” a Arhiepiscopiei Aradului de a se implica în reabilitarea Secției de Pediatrie II a Spitalului Județean Arad. 

Bogăție, Bucurie, Dărnicie

Ca într-o frumoasă rugăciune, într-o sală ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare, cu sute de arădeni anume stând în picioare pentru momentul ce avea să urmeze, seara a început cu ”Deșteaptă-te, române”.

A FOST BOGĂȚIE. Bogăție de cântece atent alese, bogăție de emoție, bogăție de implicare, bogăție de bună mireasmă duhovnicească, toate prinse ca într-un frumos ”buchet de flori de mai” după chipul Țării ”ca un colț de rai”, atât de frumos cântată de Grupul ”Românașii”, condus de Prof. Marius Lăscoiu. Iar când copii atât de frumoși cântă cu atâta convingere că ”Țara mea-i un colț de rai/Un buchet de flori de mai/Și Ardealul și Banatul/Dobrogea și tot Regatul/Basarabia iubită/Сu românii înfrățită/Un buchet de flori de mai”, cum ai putea să simți sau să crezi altfel?

Frumos au plinit bucuria serii și Corul de copii ”Bobocul” al Liceului de Arte ”Sabin Drăgoi”, condus de Prof. Corina Teuca, Corul ”Sfântul Ioan Damaschin” - Dirijor Pr. Gabriel Streulea, Părintele Marius Ciprian Pop, Orchestra ”Rapsodia Arad” - Coordonator Maestru Vasile Rus și, bineînțeles, Petrică Pașca (taragot) și Cristian   Duță (vioară). 

Țară, tricolor, Maica Sfântă și Fecioară, sat, horă, români, unire, au fost doar câteva dintre cuvintele care, culese din cântecele din această seară și purtate pe arcuș de vioară, clape de pian, sunet de taragot, au făcut ca bogăția despre care vorbeam să poarte emoția până la lacrimile ivite în colțuri de ochi în timpul Baladei lui Porumbescu. 

A FOST BUCURIE. Bucuria de a fi împreună. Împreună pentru comunitate, pentru 

copiii noștri care, atunci când poartă povara suferinței, să găsească un loc care să le aline durerea nu să le-o amplifice prin lipsuri. Despre bucuria acestui ”împreună” a vorbit și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul în această seară, care a povestit tuturor contextul în care a apărut ideea acestui Concert, mulțumind totodată tuturor celor care s-au implicat pentru ca totul să iasă bine. Și pentru ca momentul să fie deplin, toți cei prezenți, prin vocea Preasfinției Sale, au adresat Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, care astăzi și-a aniversat ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Apostol Timotei, alese gânduri de bine și rodnică slujire în mijlocul arădenilor ”Întru mulți ani”. 

Și a urmat Acel moment: o sală întreagă, sute de oameni, stând în picioare, prinși într-o horă a Binelui în timp ce Grupul psaltic ”Sfântul Ioan Damaschin” împreună cu ”Orchestra Rapsodia” cântau ”Hora Unirii”. 

A FOST DĂRNICIE. Mână de la mână, su... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro