Național Cultura Stire

Veteranul de război Ioan Folea, sărbătorit la împlinirea a 100 de ani

23.01.2020 ⋅ 0 comentarii

”Ne-au luat prizonieri la Cotul Donului. Am fost obligați să ne înhămăm la plug și să tragem ca boii. Am fost declarat mort și familia mi-a ținut toate orânduieli. Am reușit, după șapte ani, să vin acasă tocmai când cei dragi mă pomeneau”, a mărturisit cu vocea tremurândă sublocotenent (rtr.) Ioan Folea, conform evzmd.  

Sucursala Bacău a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) a celebrat cei 161 ani de la Unirea Principatelor Române în comuna Mănăstirea Cașin, alături de veteranul de război Ioan C. Folea. Nu întâmplător, ci tocmai pentru a-l sărbători la împlinirea a 100 de ani de viață și  în semn de recunoștință pentru eroismul, determinarea și jertfa dovedite pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

”Noi, veteranii din Teatrele de Operații în care am luptat și am reprezentat România, am venit să sărbătorim și să omagiem un veteran de război, la centenarul vieții sale, și pentru că și noi, ca toți românii de astăzi, trăim și ne bucurăm de viață datorită eroismului dumnealor. Ascultam, copii fiind, poveștile de război ale bunicilor. Acum, luptând chiar noi în Afganistan și în alte zone fierbinți ale lumii, am simțit din plin ceea ce au trăit ei. Domnului Ioan Folea îi aducem, deci, recunoștință pentru ceea ce a făcut în slujba poporului român. Cu emoție și mândrie, i... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro