Stire Informatii

Din Bucătăria Lui Eliss: Tartă cu dovleac, nucă și bezea la cuptor

25.01.2020 ⋅ 0 comentarii

La mulți ani, România! La mulți ani tuturor celor cu suflet de român! Ieri am sărbătorit, ca de obicei, în bucătărie, preparând câteva dintre deserturile tradiționale românești : taște de casă cu magiun de prune, în pesmet; brioșă din tărhană (răzălăi) cu gem de afine; gogoși cu brânză dulce și ceea ce face subiectul rețetei de astăzi: tartă cu aluat de casă, dovleac copt, nucă, bezea și mac albastru, la cuptor.

Dacă doriți să încercați rețeta, țineți cont de faptul că aluatul trebuie lăsat la frigider timp de două ore! Textura aluatului e asemănătoare cu cea a cornurilor sfărâmicioase. 

Ingrediente: 

Pentru aluat:  

- 250 g făină

-100 g untură

-150 g smântână de sepavanil

-două gălbenușuri

-1 plic zahăr vanilinat

-un praf de sare

Pentru umplutură: dacă luați dovleac din piață, așa cum am luat eu, veți găsi bucăți destul de mari. Eu am găsit o jumătate de dovleac de 3 kg și ceva, și am păstrat compoziția rămasă de la această rețetă, pentru alt desert.

Așadar: 

- dovleac

-nucă

-4 albușuri 

-mac albastru (sau negru, dacă nu găsiți).

Mod de preparare: 

Începem cu aluatul: se amestecă făina cu toate ingredientele, se frământă 5 minute cu mâna. Se presară puțină făină pe masă, se întinde aluatul cu un sucitor, se unge cu o pensulă, deasupra, cu puțină untură topită, după care se adună aluatul ca o ruladă, se înfășoară într-o pungă sau folie de prospețime și se lasă două ore la frigider. 

Între timp, se setează cuptorul la 180 grade și se lasă dovleacul la copt pentru 20-25 de minute. 

Într-un bol se bat două albușuri de ou cu două linguri de zahăr până devin o spumă fermă. Se adaugă nucă măcinată (300 g) și pulpa dovleacului care după ce s-a copt, se lasă într-o strecurătoare, pentru a scăpa de excesul de apă, se mai adaugă o lingură de mac și se lasă deoparte.

 Într-un alt bol batem celelalte două albușuri la fel ca pe primele, cu două linguri de zahăr, până devin spumă. 

Vă recomand, dacă aveți timp, să luați dovleacul cu o zi înainte și să îl lăsați peste noap... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro