Local

Unul dintre muzicienii care au cântat la Wuhan, alături de colegi din Arad, Timișoara și din alte orașe, a ajuns la spital, cu febră; ce spune dr. Adrian Streinu Cercel

28.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre colaboratorii Filarmonicii Banatul din Timișoara, care a cântat în China, la Wuhan, împreună cu alți zeci de muzicieni ce cântă la Arad, Timișoara, Oradea, București, Cluj-Napoca, Constanța și Brașov, a ajuns la spital cu febră, scrie cancan.ro, astfel medicii din Timișoara au intrat în alertă și au decis să-l interneze imediat. 

Muzicianul s-a prezentat, la sfârșitul săptămânii, cu febră, la spital.

„Avem un pacient care a fost în grupul muzicienilor care au fost în turneu în China, este un colaborator al Filarmonicii din Timişoara. El a fost izolat la domiciliu, imediat după ce s-a întors în ţară, la fel ca şi colegii săi din acelaşi turneu. Sâmbătă a prezentat febră şi s-a prezentat la spital. A fost internat în salonul special amenajat pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Nu a prezentat fenomene respiratorii şi puseuri de febră, dar i s-au făcut analizele necesare, cele de rutină”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase «Victor Babeş» din Timişoara, pentru news.ro.

Ce spune managerul managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” susține, conform digi24.ro, că muzicienii care au fost în China nu sunt în pericol. „Cei 50 de muzicieni din România care au fost în China n-au nicio problemă, dar sigur, pot să facă alte boli pe teritoriul României, dar n-au treabă cu coronavirusul modificat din China”, spune profesorul Cercel. „Ei au fost în China înainte să apară primul caz, apoi au mai făcut turnee, dar n-au mai avut treabă cu zona respectivă. Există riscul ca nespecialiștii să dea vina pe virusul de acolo și să dea un diagnostic fals și să nu trateze pacientul cum trebuie, deci trebuie să fim atenți dacă nu este vorba cumva de gripa autohtonă, că avem sezon de gripă”, mai afirmă Adrian Streinu-Cercel.

Doi angajați ai Filarmonicii arădene puși în carantină    

Recent, doi dintre angajații Filarmonicii de Stat Arad, care au participat la turneul din China, și au cântat la Wuhan au intrat în carantină.  „Avem și noi doi colegi care au participat la turneul din China. Unul este din Timișoara, iar altul din Reșița. L-a întoarcerea în țară au fost puși în carantină. Este obligația lor să stea în carantină la domiciliu”, declara săptămâna trecută Doru Orban, managerul Filarmonicii de Stat Arad.

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro