Stire Cultura

Vederi de altădată din Arad și împrejurimi, accesate online

29.01.2020 ⋅ 0 comentarii

Orașele, străzile, casele, locurile de odinioară stârnesc amintiri și chiar nostalgii. Fiecare dintre noi a avut cel puțin o dată în viață o discuție de genul: ”Mai știi cum se chema strada aia pe vremuri?” sau ”Ce clădire a fost în acest loc, acum o sută de ani sau chiar mai aproape de noi?”.  

Anii trec, vremurile se schimbă, rămân amintirile, iar Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” se adaptează noilor tehnologii.

 ”Am început, în urmă cu câţiva ani, un amplu proces de digitizare a documentelor bibliotecii, deoarece am considerat că este nevoie de conservarea şi punerea în evidenţă a patrimoniului mobil și imobil arădean.  Lucrurile au evoluat, biblioteca digitală, care poate fi accesată   de acasă sau de oriunde, crește continuu din punct de vedere al multitudinii de informații. Este un demers instituţional extrem de bine primit de către public. Utilizatorii pot astfel să-și acopere mai bine, mai rapid și mai ușor nevoia de informare, documentare și lectură”, a spus Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. 

În cadrul proc... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro