Național Cultura Stire

Veteranul de război Emil Veţeleanu, sărbătorit la 101 ani: Diploma ”Vârsta de Aur” și Cetățean de Onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea

31.01.2020 ⋅ 0 comentarii

„Se acordă titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea domnului Emil Veţeleanu pentru eroismul dovedit în luptele din cel de-Al Doilea Război Mondial şi pentru exemplul de implicare pe care îl oferă tinerelor generaţii”.

Prezent în sală alături de familie şi vizibil emoţionat, cel mai proaspăt Cetăţean de Onoare al Râmnicului a primit din partea edilului-şef Diploma şi legitimaţia care atestă acordarea acestei distincţii, dar şi o Diplomă ”Vârsta de Aur” şi suma de 1.000 lei ca urmare a împlinirii, pe 25 ianuarie, a venerabilei vârste de 101 ani, anunță Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea.

Emil Veţeleanu s-a născut pe 25 ianuarie 1917 în Copăceni, judeţul Vâlcea. În 1940 a absolvit Liceul Industrial Craiova, iar în 1941 a urmat cursurile Şcolii de ofiţeri în rezervă Geniu – Bucureşti. 

A intrat în luptele celui de-Al Doilea Război Mondial la doar câteva zile după începerea bătăliei pentru întregirea ţării, fiind comandant de pluton în cadrul Regimentului 54 Transmisiuni. A participat la toate bătăliile armatei române de pe frontul de Est, inclusiv la cea de la Cotul Donului de la finele anului 1942, soldată cu 150.000 de morţi din rândul ostaşilor români. Se îmbolnăveşte de febră tifoidă, suferă mai multe degerături, dar rămâne în vâltoarea conflictu... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro