Național Sport Stire

Când nu mai poți, mai poți un pic! Tibi Uşeriu, între primii trei concurenți la Yukon Arctic Ultra 2020

01.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Cum deja ne-a obișnuit, Tibi Uşeriu ”când nu mai poate, mai poate un pic”. De data asta, din dorința de a termina ceea ce a început anul trecut la Yukon Arctic Ultra, a luat din nou  startul în cea mai dură cursă din lume și este tot mai aproape de a o duce la bun sfârșit. 

”Așa e el: îl poți opri o vreme, dar de renunțat… el nu renunță niciodată. A trecut un an de când i-au înghețat picioarele acolo, dar el a rămas în punctul acela unde l-au oprit, iar acum are un singur scop: să plece mai departe pe drumul lui. Tibi este acolo pentru a spune lumii despre Via Transilvanica, pentru a spune lumii că avem și noi un drum al nostru, un drum pe care își dorește, într-o bună zi, să-l alerge, alături de alți sportivi”, a scris Tășuleasa Social pe Facebook.

Este a doua oară când maratonistul participă la această competiţie. Anul trecut a fost nevoit să abandoneze după 100 de kilometri din cauza unor degerături, însă de aceată dată a trecut cu bine de punctul în care s-a oprit la prima încercare și e hotărât să treacă linia de finish orice ar fi.

21 de sportivi au luat startul, iar organizatorii spun că termometrele vor arăta în zilele următoare până la -40 de grade Celsius. Cursa infernală are 500 de kilometri, iar în ultimii ani doar un francez a reușit să o ducă la bun sfârșit.

Cursa de alergare în condiții extreme Yukon Arctic Ultra 2020 se desfășoară la Cercul Polar. 

Tăsuleașa Social, raport de cursă - ziua a doua:

După 48 de ore de cursă, au mai rămas 15 concurenți în proba lungă.Temperaturile scad treptat pe măsură ce merg spre nord. Ziua sunt cam -20 grade, iar noaptea scade sub -30, iar organizatorii spun că temperaturile vor scădea și mai mult.

După incidentul din 2018 când unui sportiv italian i-au degerat membrele (în final i-au fost amputate), regulile sunt extrem de dure în aceasta cursă: la cel mai mic semn de degeratură ești scos din cursă.

Concurenții știu asta, sunt foarte atenți, dar totuși se mai întamplă. Au fost deja 3 cazuri, deși deocamdată temperaturile nu sunt foarte scăzute.

 În primele 24 ore Tibi a parcurs 100 km, depășind cu mare bucurie locul în care anul trecut a fost... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro