Național Stire

Trofeul ”Stea în devenire” pentru echipa de robotică a juniorilor de la Liceul Național de Informatică

04.02.2020 ⋅ 0 comentarii

„Mindstormers”, echipa de robotică a juniorilor de la LNI, a intrat în competiția „FIRST® LEGO® League”,  ce a avut loc la Cluj, în data de 2 februarie, câștigând trofeul „Stea în devenire”.

FIRST® LEGO® League este o competiție internațională de robotică și soluții inovatoare, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, lansată în 1998.  Anul acesta, tema a fost „Smart City”. Elevii au muncit la proiectarea robotului timp de mai multe luni, perioadă în care s-a și la lucrat și la realizarea proiectului de inovare propus în cadrul sezonului.

Provocarea lansată de CITY SHAPER a fost legată identificarea unei probleme din spațiul public din comunitate, proiectarea unei soluții, comunicarea acestei soluții și îmbunătățirea ei. A fost un efort constant, o activitate căreia copiii i-au dedicat mult timp și energie. Anul acesta, echipa de robotică a gimnaziului și-a schimbat componența. S-a mizat în majoritate pe elevi de clasa a V-a, care vor fi pregătiți pe termen lung și care sperăm să obțină rezultate bune.  Au muncit zilnic, câte două ore, după terminarea cursurilor. A fost primul lor concurs în această componență, iar premiul a fost obținut în urma evaluării tuturor probelor din concurs (Proba de robotică, Proiectarea robotului, Proiectul de inovare și Valorile fundamentale). Juriul a apreciat identificarea multor soluții la problemele comunității, structura mecanică a robotului, iar în ceea ce privește valorile fundamentale a remarcat că sunt o echipă super implicată, cu energie pozitivă, și având un slogan foarte motivant: ,,Niciunul dintre noi nu poate face singur ceea ce putem face împreună.

Cele 11 „stele în devenire” sunt:  Marc Iercoșan, David Breje , Mihai Ozarchevici, Alex Crișan, Clara Hac, Andrei Ungur, Andreea Socaci, Tudor Dronca, Adrian Muntoiu, David Linko și Alexandra Orga. Aceștia au fost coordonați de doamna ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro