Național Sport Stire

Tibi Ușeriu, învingător în lupta cu el însuși, zăpada și temperaturile extreme de la Yukon Arctic Ultra 2020

06.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Dacă au fost, în ultimele șase zile, două numere care să obsedeze mii de români, cu siguranță alea n-au fost numerele la Loto ci 320 și 308! Mai exact, numerele ”omuleților” pe care toți i-am urmărit cu sufletul la gură mișcându-se pe traseul de 300 de mile al Maratonului Yukon Arctic Ultra. Ce zile, câtă emoție, rugăciuni, urări de bine! Nu știm în tabăra elvețiană care, câte și cum le-au fost reacțiile, însă la noi... curat festival: ”Go, Tibi!”, ”Dă-i în geacă, Tibi!”, ”Să ajungi cu bine!”, ”Să te întorci sănătos!”, ”Cale bună!”, ”Ce om!”, ”Hai, voinicule!”... mii de comentarii, mesaje de încurajare și multă voie bună! Și, recunoaștem, să găsim pe la 2-3 dimineața pe pagina de susținători oameni despre care știam că n-ar pierde o oră de somn pentru nimic în lume, a fost, cu siguranță un motiv în plus, dacă mai aveam nevoie, să credem că pe lângă nebunia aia faină a lui Tibi de a se lua ”la trântă” cu ”tăt felu” de temperaturi și situații limită mai face un lucru extraordinar: în cursa lui ne-a adunat la un loc, ne-a făcut să ne simțim tineri și... ne-a făcut să râdem. Deloc puțin!

Termos, geacă, lifting... adevărate cuvinte de cod ale celor din grupul de susținători! 

Elvețianul a terminat primul cursa

”Nu mai e nevoie să spunem că este super fericit. Felicitări pentru această mare realizare!”, anunțau în această dimineață, la ora 05.15 (ora Canadei), Organizatorii Yukon Arctic Ultra 2020, atunci când elvețianul Fabian Imfeld a ajuns la linia de sosire, câștigând astfel cursa Montane Yukon Arctic Ultra pe distanța de 300 mile după 6 zile, 18 ore și 10 minute.

Tibi al nostru, învingător în lupta cu el însuși, zăpada și temperaturile extreme

”Rămas” cumva în punctul în care anul trecut l-au oprit din cursă din cauza degerăturilor, anul acesta Tibi s-a înscris cu gândul de a termina ce a început: ”Așa e el: îl poți opri o vreme, dar de renunțat… el nu renunță niciodată”, după cum aveau să scrie înainte de plecarea în cursă cei de la Tășuleasa Social. 

S-a înscris, a plecat, a luptat și indiferent de cât de tare l-a supărat stomacul, de cât de plăcut a fost ”liftingul” fără anestezie, de calitatea termosurilor, a terminat cea mai dură cursă din lume.

Anita Mateoc, una dintre susținătoarele lui Tibi: ”În continuare sunt uimită, plăcut, de puterea acestui om. La noi au fost -4 grade și tremuram, apoi el după aproape o săptămână acolo încă mai are glumele la el. Foarte fain Tibi și am ajuns la o concluzie: după atâția demoni învinși în cursele lui de-a lungul anilor a ajuns să fie mai mare și mai puternic decât demonii... lui i se potrivește perfect citatul "cineva mi-a spus ca nu pot trece prin furtună, însă ei au uitat ca eu sunt furtună". Tu ești "furtună" Tibi, orice ar fi tu eș... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro