Național Cultura Stire

Ce bucurie! Filmul ”Între chin și amin” - Premiu de Excelenţă la IndieFEST

10.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Anul acesta marcăm 30 de ani de la Revoluția din 1989, iar dacă în acest an am vorbi despre un ”Om al Anului”, cu siguranță el ar purta un Nume: Toma Enache… a fost gândul cu care, în 30 octombrie 2019, am ieșit din sala de cinema după timpul petrecut ”Între chin și amin”. Și nu doar 30 de ani de la Revoluție ci și 70 de când  începea, chiar în ziua Sfântului Nicolae, Experimentul Pitești.  

Și foarte posibil ca majoritatea celor care au vizionat filmul, în țară și în afara ei, peste 25.000, să fi avut gânduri dacă nu identice măcar care să ducă spre el sau chiar să îl depășească. Și asta pentru că filmul lui Toma Enache te transformă din simplu spectator în martor. 

După alte peste 20 de premii câștigate în ultimele luni, zilele trecute, ”CE BUCURIE!”, Toma Enache anunța că  filmul al cărui regizor este a primit Premiul de Excelenţă la prestigioasa competiţie internaţională The IndieFEST, fiind distins cu ”Award of Excellence Special Mention: Film Feature”.

”Câştigarea unui premiu la The IndieFest este ceva de care dumneavoastră şi întreaga echipă puteţi fi foarte mândri. Juriul nostru îşi bazează deciziile pe calitatea, creativitatea şi aspectele tehnice ale fiecărei părţi din film. Premiul reflectă în mod obiectiv orele fără sfârşit pe care dumneavoastră şi echipa dumneavoastră le-au petrecut pentru a crea o producţie cu adevărat deosebită. Felicitări pentru realizarea dumneavoastră”, au transmis organizatorii competiţiei în mesajul adresat lui Toma Enache.

Cel mai important premiu de până acum

”Sunt fericit că munca pe care am depus-o împreună cu întreaga echipă este recunoscută la nivel internaţional şi sper că ororile din închisorile comuniste vor fi mai bine înţelese, pentru a nu se mai repeta niciodată”, a spus Toma Enache, care va primi şi un trofeu realizat de aceeaşi companie care produce statuetele pentru premiile Oscar şi Emmy.

Filmul este nominalizat și la Londra pentru ” Best Director for Foreign Language Film” pe 22 februarie, iar pe 23 februarie va avea loc o proiecţie specială pentru românii care locuiesc în capitala britanică.

Omul providențial

”Problema de căpetenie este de a învinge amnezia” (”Fenomenul Pitești”, Virgil Iernuca), ori prin filmul său, realizat chiar la 70 de ani de la începerea odiosului Experiment Pitești, Toma Enache exact asta a făcut: trezindu-ne din amorțire ne-a ajutat să învin... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro