Stire Cultura

”Valan-Valea îngerilor” și ”Gesturi de rezistență”, la Cinema Arta în această săptămână

13.02.2020 ⋅ 0 comentarii

În cea de-a doua săptămână a lunii februarie puteți urmări la Cinematograful Arta un thriller și un film documentar. Deși nu se încadrează în tematica sărbătoririi îndrăgostiților, vă propunem două excursii imaginative care să vă captiveze cu subiecte interesante.

”Valan-Valea îngerilor”, lungmetrajul de debut al regizorului Béla Bagota, rulează vineri, 14 februarie, ora 19:00. Filmul îi are în distribuţie, pe lângă protagonistul Csaba Krisztik, pe Csaba Ciugulitu, Oszkár Meszesi și Gábor Tollas, actori ai Companiei „Liviu Rebreanu“, respectiv ai Companiei „Tompa Miklós“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Béla Bagota, care semnează şi scenariul, a declarat pentru agenţia de presă din Ungaria – MTI că filmul se bazează pe o întâmplare fictivă. “Valan – Valea îngerilor” este un thriller care urmăreşte linia povestirilor scandinave cu crime. Cadrele filmului au fost turnate la Sfântu Gheorghe, Braşov şi Budapesta, dar locaţia principală este oraşul minier Bălan din judeţul Harghita. 

”Gesturi de rezistență”, un film documentar despre rezistenţa evreiască antifascistă revine la cinema în data de 15 februarie, ora 19:00. 

„Gesturi de rezistență” este un film documentar realizat... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății