Stire

Începe curățenia de primăvară în Arad. Calendarul acțiunii în fiecare cartier

15.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Începe ”Curăţenia de primăvară” în Arad. Acţiunea de salubrizare demarează luni, 17 februarie 2020, şi se va desfăşura după un program bine stabilit, care ”poate suferi mici modificări numai în caz de condiţii meteo nefavorabile” - anunță Primăria.

Calendarul acțiunii

-În intervalul 17-21 februarie 2020, partea stângă și zona Gării CFR

-În intervalul 24-28 februarie, în zona centru dreapta și zona Polivalentă

-În zilele de 2 și 3 martie, cartierul Alfa

-În 4 și 5 martie, cartierele Confecții și Pârneava

-În intervalul 6-9 martie, cartierul Grădiște și pe Calea 6 Vânători

-În 10 și 11 martie, Calea Romanilor și Drăgășani 

-În 12 și 13 martie, cartierele Aradul Nou și Sînicolau Mic 

-În intervalul 16-20 martie, zona Calea Aurel Vlaicu partea stângă, inclusiv Cartierul Bujac

-În intervalul 23-27 martie, tot pe Calea Aurel Vlaicu, dar de această dată pe partea dreaptă, inclusiv cartierul Gai

-Ultimele 5 zile ale tradiţionalei acţiuni „Curăţenia de primăvară” au fost rezervate cartierului Micălaca. În zona 100-200-500, echipele edilitare ar trebui să ajungă în 30 şi 31 martie, iar între 1 şi 3 aprilie se va interveni în Micălaca, zona 300.

Lucrările efectuate

În fiecare din cele zece zone din municipiu sunt programate toaletări, recepări, tăieri de arbori și curățări ale zonelor verzi izolate, care nu aparțin blocurilor sau caselor. Străzile vor fi măturare şi spălate, iar carosabilul de lângă bordură va fi curățat. Platformele gospodăreşti vor fi igienizate.

La nivelul canalizării pluviale se vor executa lucrări de întreținere, gurile de scurgere vor fi curăţate, se vor înlocui grătarele, vor fi amplasate guri de scurgere din material compozit şi se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din materiale compozite. De asemenea, se vor înlocui capacele căminelor de vizitare din oțel.

Totodată, se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere a iluminatului public, corpurile de iluminat defecte şi becurile arse vor fi înlocuite. În egală măsură, echipele Elba vor verifica modul în care funcţionează iluminatul public.

Nu în ultimul rând locurile de joacă vor trece şi ele printr-o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii, iar fântânile arteziene vor fi curățate și va fi verificată funcționalitatea lor și a cișmelelor.

Ca o noutate, anul acesta, cu ocazia „Curăţeniei de primăvară”, cetățenii se vor putea debarasa și de deșeurile rezultate în urma construcțiilor, dar și de cele voluminoase. Tot ce trebuie să facă este să le depoziteze la platformele gospodărești, dar numai pe durata zilelor rezervate acțiunii edilitare în fiecare ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro