Național Cultura Stire

Veteranul de război Laurean Deac, la 98 de ani: ”Am suferit tare mult, dar m-a ajutat Dumnezeu să merg înainte”

18.02.2020 ⋅ 0 comentarii

”Am suferit tare mult, dar m-a ajutat Dumnezeu să merg înainte. Cât? Când zice Dumnezeu destul, și eu zic destul”

În cadrul proiectului de omagiere a veteranilor ”Credință și patrie - Mărturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia, elevii de la Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul", împreună cu șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop, l-au vizitat zilele trecute pe veteranul de război Laurean Deac pentru a-i transmite urări de sănătate și tradiționalul ”La mulți ani!”.

Ziua de 14 februarie a fost așteptată cu mare emoție de veteranul de război Laurean Deac, acesta a împlinind frumoasa vârstă de 98 de ani. 

Alături de familie l-au sărbătorit și elevii militari, care au dus respectabilului veteran drapelul României, o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere, revista colegiului militar "Inimi sub drapel", un tort și o fotografie recentă de la evenimentele dedicate Zilei Armatei României.

Veteranul de război Laurean Deac s-a născut în data de 14 februarie 1922 la Ohaba. A fost încorporat la Regimentul 82 Infanterie, Compania 102. A luptat pe frontul din Rusia în cel de-al Doilea Război Mondial, fiind ochitor pe o... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro