Național Stire Cultura

Pentru prima dată în România, la Muzeul de Artă Arad, se deschide expoziția ”Unexpected Dali”

18.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Expoziția ”Unexpected Dali” surprinde aspecte majore din opera celui mai mare artist al timpurilor noastre – Salvador Dali. Expoziția de la Arad reunește lucrări originale ale lui Salvador Dali, care fac parte din colecția Kesauri: litografii, piese din ceramică, lucrări din bronz și argint, lucrări de tapiserie.

Pentru a-l înțelege pe Dali, trebuie să înțelegem principiile fundamentale care au făcut din el un artist intelectual. Pictura sa, în primul rând a fost cea care a ilustrat cel mai bine teoriile și ideile sale. A fost important pentru el de a reprezenta nu numai ceea ce se vede ci și ceea ce simți sau gândești, probabil fără a realiza acest lucru.

Obiectivul expoziției este acela de a ajuta publicul să vadă și să înțeleagă cum a materializat Dali viziunea sa datorită limbajului său artistic folosit în formarea imaginilor, care adesea capătă un aspect intangibil, dar în mod clar acesta este resimțit de către spectator. În ciuda a ceea ce ochiul vede, întotdeauna există ceva ascuns, dar mult mai important decât simpla imagine vizualizată. Acest puzzle și mister atrage și determină publicul să reflecteze asupra întrebărilor fundamentale ale vieții. Creativitatea lui Dali înseamnă mai mult ”a gândi”, ”a imagina” decât ”a vizualiza”.

150 de lucrări din Colecția Kesauri (Lituania)

Muzeul d... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății