Social Sport Stire

”Oscarurile sportului”. Lista câştigătorilor la gala Premiilor Laureus

18.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Pilotul britanic Lewis Hamilton, campionul mondial en titre din Formula 1, şi fotbalistul argentinian Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, şi-au împărţit Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al anului, pe care l-au primit luni seara la Berlin, conform Agerpres.

La feminin, gimnasta americană Simone Biles a fost desemnată pentru a treia oară sportiva anului, informează AFP.

Lewis Hamilton a cucerit, în 2019, al şaselea său titlu de campion al lumii în "Mare Circ", în timp ce Messi a devenit campion al Spaniei cu FC Barcelona şi a atins semifinalele Ligii Campionilor.

Simone Biles, care a câştigat cinci titluri mondiale în 2019, are în palmares, la doar 22 de ani, 25 de medalii de aur, fiind aleasă sportiva anului de membrii Academiei Laureus, printre care se numără şi legendara gimnastă română Nadia Comăneci. Sportiva din Statele Unite a mai primit această distincţie în 2017 şi 2019.

Selecţionata de rugby a Africii de Sud, actuala campioană a lumii, a fost desemnată cea mai bună echipă a anului, succedându-i reprezentativei de fotbal a Franţei, campioana mondială din 2018.

Trofeul rezervat revelaţiei anului a fost atribui ciclistului columbian Egan Bernal, câştigătorul ediţiei de anul trecut a Turului Franţei, când a devenit, la 22 de ani, cel mai tânăr învingător al acestei curse din 1909 şi până în prezent.

Fostul baschetbalist german Dirk Nowitzki, care s-a retras din activitate anul trecut, după 21 de ani în NBA, a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră.

Federaţia spaniolă de baschet a fost răsplătită cu premiul pentru ''o realizare de excepţie'', după titlul mondial cucerit de echipa masculină la Cupa Mondială de anul trecut, în timp ce echipa feminină a câştigat trei din ultimele patru titluri continentale.

Pi... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro