Național Cultura Religie Stire

Ethosul bizantin adus în actualitate la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca

18.02.2020 ⋅ 0 comentarii

A 16-a ediție a evenimentului „Zilele Artei Bizantine” va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca în perioada 19-20 februarie 2020. Manifestările au scopul de a prezenta actualitatea ethosului bizantin în lumea secolului XXI.

”Zilele Artei Bizantine” sunt organizate de Grupul de muzică, artă și cultură bizantină „Sfântul Ioan Damaschin”. Din organizație fac parte absolvenți ai Facultăților de Arte Frumoase, de Arhitectură și de Teologie Ortodoxă – Secția Patrimoniu sub îndrumarea Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Program

Prima zi a evenimentului, miercuri, 19 februarie, va începe cu Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, informează Grupul „Sfântul Ioan Damaschin” printr-un comunicat remis Basilica.ro.

De la ora 18:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei va avea loc o lansare de carte a doamnei Mihaela-Corina Ilișan, intitulată „Icoanele pe sticlă și Xilogravurile populare din Transilvania în viziunea lui Ion Mușlea”, urmată de vernisarea expoziției de artă bizantină „Patrimoniu Imaterial Universal”.

În cadrul expoziției vor putea... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro