Național Stire

"Românii plantează o pădure cât o ţară". 50 de milioane de puieţi vor fi plantaţi la nivel național

21.02.2020 ⋅ 0 comentarii

"Românii plantează o pădure cât o ţară" este titlul celei mai mari campanii de împădurire la nivel naţional anunţată de Ministerul Mediului. 

Reprezentanţii Ministerului Mediului anunţă pentru această primăvară cea mai mare campanie de împădurire desfăşurată la nivel naţional.

”Astăzi, peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naţionale a Pădurilor şi sute de pepiniere ale Ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieţi pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceştia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de şantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleaşi pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieţi în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieţi plantaţi în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieţi pe zi”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Ambiţia celor de la Ministerul Mediului este ca vreme de aproape două luni, cât durează această campanie, în fiecare zi să fie plantaţi o jumătate de milion de puieţi. 

Numărul cel mai mare de puieţi va ajunge în judeţele Maramureş, Cluj, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita şi Bistriţa. Adică, exact judeţele în care în ultimii ani au avut loc defrișări masive.

Vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la zero, iar 7.000 de păduri tinere vor fi completate.

Acțiunea va începe pe 21 martie şi va fi făcută cu personal silvic şi voluntari.

”În cele mai multe şantiere vor planta oameni... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro