Național Social

Faceți lumea un loc mai bun, pentru voi și pentru noi! Mesajul celor 75 de copii cu deficiențe de vedere și auz care au cântat la Românii au talent

21.02.2020 ⋅ 0 comentarii

75 de copii și un mesaj: Faceți lumea un loc mai bun, pentru voi și pentru noi! Moment de o deosebită sensibilitate, în această seară, la Românii au talent, când 75 de copii cu deficiențe de vedere și auz au interpretat melodia "Heal the World". 

Copiii nu au venit pe scena emisiunii pentru marele premiu ci pentru a arăta întregii Românii că și niște  copii cu deficiențe de auz sau de vedere se pot dezvolta împreună prin muzică. Și au arătat asta cu prisosință, având în vedere reacțiile juraților, reacțiile celor din sală și a celor de acasă, care au scris sute de mesaje pline emoție și apreciere la adresa copiilor și a celor care au făcut posibil acest moment. 

"Unim Romania prin muzica!" Ce vis frumos, pus in practica perfect de acesti superbi copii!”; ”M-au emoționat foarte tare ! Felicitări copiilor și tuturor celor care au contribuit pentru ajungerea lor aici ! Felicitări si succes pe mai departe!”; ”Extraordinar! Am plâns de la primul vers! Nu am cuvinte, emoție pură, îngerași!”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pagina de socializare a emisinunii. 

Cantus Mundi, un cor pentru toţi copiii, devenit program naţional de integrare socială

Înainte de a deveni un program național finanțat de Guvernul României și coordonat de un comitet interministerial, Cantus Mundi a fost un concept în mintea dirijorului internațional Ion Marin, care și-a propus să creeze cel mai amplu program de integrare socială prin cânt coral destinat copiilor și tinerilor din România. Primul pas în conturarea acestui demers a fost implicarea membrilor Corului Madrig... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro