Național Cultura Stire

Veteranul de război Marin Neagu, sărbătorit la 98 de ani

23.02.2020 ⋅ 0 comentarii

În cadrul programului „Acasă la veterani”, reprezentanții Direcției calitatea vieții personalului au poposit acasă la domnul căpitan (rtr.) Marin Neagu, veteran din cel de-Al Doilea Război Mondial, cu prilejul sărbătoririi a 98 de ani de viață

Ocazie cu care, povestește Mr. Diana Iuga, ”am aflat o poveste extraordinară, o poveste despre unitate și respect în familie, o poveste despre dragostea de țară și credință”:

”M-am născut într-o familie cu 4 băieți, în satul Troian, din jud. Teleorman și, de mic copil, a trebuit să lucrez. La 14 ani am început ucenicia pentru negustorie, apoi am fost angajat ca vânzător, gestionar, iar după război, responsabil de magazin. Tatăl meu a fost în Primul Război Mondial și a căzut prizonier la nemți, iar mama l-a așteptat doi ani. S-a stins din viață de tânăr.

Eu m-am încorporat în 1941 și am plecat pe front cu Regimentul 20 Dorobanți, ca trăgător la mitralieră, un soldat infanterist în linia întâi. Abia în 1945 m-am întors la familie, după 4 ani în bătaia gloanțelor și mulți km străbătuți cu piciorul, până aproape de Budapesta. Am fost 3 frați pe front în același timp. Cât am fost noi plecați, mama, fiind credincioasă, s-a tot rugat la Dumnezeu să ne întoarcem la ea. Și ne-am întors.”

Mesaje de la fiică și fiu: 

Doamna Mariana, fiica distinsului veteran, a povestit despre părinții ei, cu emoție în glas: „Tatăl meu s-a căsătorit cu mama, imediat după război. Ei se cunoșteau, fiind din sate apropiate. Mama l-a vrut neapărat și l-a iubit foarte mult pe tata, iar eu am crescut văzând respectul pe care și-l acordau reciproc. Anul acesta și... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro