Stire Cultura

Filmul ”colectiv” vine la Arad. Colectiv ne privește pe toți

24.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Filmul ”COLECTIV” vine la Arad și va fi proiectat la Cinema Arta, sâmbătă, 7 martie, ora 19.00. Pentru rezervări puteți scrie la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau să apelați numărul de telefon 0257/280526, după următorul program: luni-joi 9-16, vineri 9-13.

Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la TIFF (Toronto International Film Festival). Pelicula a fost selectată și în cadrul altor competiții europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar.   „colectiv” este în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume, care se desfășoară în Statele Unite.

Sinopsis

„colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. 

Producția va oferi în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instit... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății