Național Stire

Coronavirus. Care este diferența dintre carantină şi izolarea la domiciliu

25.02.2020 ⋅ 0 comentarii

Carantina este obligatorie pentru cei care vin din zone de risc maxim, iar spaţiile de carantinare de la nivelul fiecărui judeţ au toate condiţiile şi sunt păzite în exterior cu jandarmerie şi poliţie locală, a declarat la Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

„Carantina e obligatorie, s-a instituit prin OUG şi a fost declarată prin ordin al ministrului. Pentru cei care vin zone de maxim risc – acum lărgirea zonei de risc la cele 11 comune din Italia - cei care vin de acolo şi sunt asimptomatici intră în carantină 14 zile. Sunt testaţi la venire şi plecare din carantină.

Carantină nu e autoizolare şi se aplică pentru cei care vin din cele 11 comune din Italia, care intră în spaţiile de carantinare de la nivelul fiecărui judeţ, sunt izolaţi în nişte camere cu toate condiţiile, grupuri sanitare, televizor, pentru 14 zile. Paza în exterior se asigură de jandarmerie şi poliţie locală. Cei aflaţi în carantină sunt vizitaţi de DSP şi de autorităţile locale.

Pentru ceilalţi, care vin din afara celor 11 comune de maxim risc din Italia, li se indică izolarea voluntară la domiciliu.

Când intră în ţară, primesc chestionare pe care le completează, dacă vin din cele două regiuni în afara celor 11 comune, după ce sunt consultaţi medical în aeroport sau la intrarea în ţară la punctele de frontieră, sunt verificaţi dacă prezintă simptomatologie, sunt îndrumaţi la domiciliu, unde fac izolare voluntară 14 zile. Dau datele de ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro